Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
clinic@qodeinteractive.com

Related Posts

Title Image

Д-р. Весна Илиевска

Д-р. Весна Илиевска

Доктор специјалист рендгенолог

Работно искуство

1990 – 1992  Општ лекар, Итна медицинска помош, Пехчево, Северна Македонија
1992 – 1996 Специјализација на рендген институт, Медицински факултет – Универзитет Св. Кирил и Методиј
1996 – 2023 Специјалист рендгенолог во Здравствен Дом Пехчево
– Мамографија
– Ехо на дојки
– Ехо на абдомен
– Ехо на тироидна жлезда
– Ехо на простата
– Нативни рендген графии

01/12/2023 – во тек  Специјалист рендгенолог во Поликлиника Биотек Скопје

Образование

1978 Берово, Северна Македонија Средно образование Гимназија Ацо Русковски
1989 Скопје, Северна Македонија Доктор по медицина Медицински факултет –
Универзитет Св. Кирил и Методиј
1996 Скопје, Северна Македонија Специјалист рендгенолог Медицински факултет –
Универзитет Св. Кирил и Методиј

Обуки и семинари

Активен учесник на меѓународни конгреси, специјални обуки за мамографија, ехо на дојки во клиничка болница Токуда – Софија. 

Активен член на рендгенолошко друштво и добитник на признание од Здружение на Новинари на Македонија – “Најдоброто од истокот во здравството” 2015та година