Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
clinic@qodeinteractive.com

Related Posts

Title Image

Д-р. Спец. Субспец. Татјана Баевска Вучковиќ

Д-р. Спец. Субспец. Татјана Баевска Вучковиќ

Специјалист педијатар-Субспецијалист Педијатриски пулмоалерголог

Работно искуство

ЈЗУ Здравствен Дом Скопје 1998-2020г

Работни позиции

Доктор на медицина 1998-2007 – Поликлиника Идадија

Специјалист Педијатар 2007- 2019 – Поликлиника Идадија

Управител на ПЗЗ ОЕ Центар 2008-2012

Генерален Директор на ЈЗУ Здравствен Дом Скопје 2012-2017

Субспецијалист Педијатриски Пулмоалерголог 2019-2020 – Поликлиника Букурешт

Медицински Директор на ПЗУ Никоб Медикал и Никоб Лаб 2020-2022

Член на Национален комитет за имунизација – Министерство за Здравство 2013-2018

Делегат на Собрание на лекарска Комора на Македонија 2017-2022

Потпретседател на Здружение на Педијатри на Македонија 2015-

Член на Комисија за стручен испит при ЛКМ 2010-2014

Член на Национален комитет за безбедно мајчинство- Министерство за здравство 2014-2018

Образование и обуки

Основно Училиште Вера Циривири Трена – Скопје

Средно Медицинско Училиште – Скопје , класа 1991

Доктор на Медицина – Медицински Факултет Скопје, Универзитет Кирил и Методиј 1997

Специјализација по педијатрија – ЈЗУ Клиника за детски болести Скопје 2002-2007

Субспецијализација по педијатриска пулмологија со алергологија- ЈЗУ Клиника за детски болести Скопје 2017-2019

Тренинг програм за раководење со здравствени установи за Југоисточна Европа – JICA, Јапонија – јануари – март 2010

Мастер студии Универзитет Шефилд Солун – Health Care Economics, System and Policies, Organizational Behavior, Change management, Logistics and Supply Chain management – 2013-2014

Сертификат за Менаџер на година и Најдобро организирана здравствена установа ЈЗУ Здравствен Дом Скопје – Excellence in Quality and Management Forum, The Socrates Committee, Oxford , UK 2016 – Европска Бизнис Асоцијација, одржано Кан , Франција 2016

Публикуван труд за Здравствен систем и стратегија за унапредување на здравствен систем – национална бизнис публикација 2016

Бројни трудови од областа како автор и коавтор, учество на стручни настани во државата, регионот и меѓународно

Странски јазици

Англиски, српски, хрватски, базично јапонски.