Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
clinic@qodeinteractive.com

Related Posts

Добродојдовте на сајтот на поликлиника Биотек
Title Image

Ординации

Home  /  Ординации

Педијатрија

317713569_123996717180582_1154929180020687203_n

Педијатрија и пулмоалергологија

Д-р Спец. Субспец. Татјана Баевска Вучковиќ 

Педијатар – Пулмоалерголог и Менаџер за Здравство во Поликлиника Биотек.

Услуги педијатрија:

Превентивен преглед на новородено, доенче, мало и поголемо дете за следење на раст и развој, мерење тежина и висина и совет за исхрана ( плус бесплатна крвна слика)

Специјалистички преглед (Педијатрија)

Контролен преглед (Педијатрија)

Консултативен невролошки преглед (Педијатрија)

ЕЕГ снимање и дијагностика

Ултрасонографски преглед на мозок и дијагностика

ЕКГ (Педијатрија)

Преглед и лекарска потврда за дете

Инхалаторна терапија

Обработка на папочна рана,површна рана или повреда

Поставување интравенска инфузија (Педијатрија)

Апликација на терапија интрамускулна (Педијатрија)

Апликација на терапија-венска (Педијатрија)

Гинекологија и акушерство

Гинекологија

Д-р Гордана Кипровска

Специјалист по гинекологија и акушерство

Услуги гинекологија:

Гинеколошки преглед

Гинеколошки преглед со ултразвучен преглед 2Д

ПАП тест

Земање на микробиолошки брисеви

ХПВ типизација (земање примерок)

Колпоскопија

Колор доплер , 3Д ултразвучна дијагностика

Урогинеколошки преглед

Преглед на дојки

Третман на кондиломи и преканцерози на цервикс

Поставување и вадење на интраутериа влошка за контрацепција

Биопсија на вулва (плус хистопатологија)

Биопсија на цервикс (плус хистопатологија)

Отстранување на полип од грло на матка (плус хистопатологија)

Инцизија на Бартолиниева циста и апсцес

Отсранување на туѓи тела од гениталните органи

Услуги акушерство:

Рутински преглед во бременост

Преглед на високоризична бременост

ЦТГ запис

Ултразвук во бременост, биометрија

Скрининг на аномалии на плодот

Проценка на грлото на матката

Ултразвук во бременост 4Д

Ултразвук во рана бременост

Интерна медицина

Интерна и семејна медицина

Д-р Зоран Михајловски

Со повеќе од 35 години работно искуство како доктор, ментор и началник на 27 специјалисти интернисти.

Интерна медицина

Д-р сци мед. Славица Митровска

Автор на книга од областа на дијабетична кардиомиопатија и на 2 книги од областа на коронарната артериска болест, објавени во САД.

Услуги интерна медицина:

Специјалистички преглед (интерна медицина)

Специјалистички преглед со ЕКГ (интерна медицина)

ХПВ типизација (земање примерок)

Ехо на абдомен, со преглед и терапија ( црн дроб, жолчно кесе,панкреас,бубрези,слезена, аорта,везика уринариа , простата )

Ехо на тироидеа со преглед и терапија

Преврска на рана

Анафилактичен шок

Ампуларна терапија за алергиска реакција

Ехо на простата

Доплер на каротиди и вертебрални артерии ,со преглед и терапија

Холтер за 24 часовен притисок

Ехокардиографија со доплер

Холтер 24 часовен за ЕКГ

Медицинска потврда (интерна медицина)

Совет за исхрана и диета

Преглед на респираторен систем (интерна медицина)

Инхалација на кислород

Доплер на периферни крвни садови

Медицина на трудот

_61_2954 - Copy

Трудова медицина

Прим. Д-р Вељо Калајџиски

Со назив примариус се здобил во 1999 год и е автор на повеќе од 40 труда и коавтор на преку 20 труда.

Услуги медицина на трудот:

Лекарскo уверениe за работоспособност

Доктори соработници

_61_2947

Трансфузиона медицина

Доц. Д-р Емилија Велкова

Специјалист по трансфузиона медицина.